KampanjeNAGRADNI KONKURS ZA FOTO-PRIČU TEMA: MOJ SIGURAN PROSTOR

31.08.2021

Opis teme:  Svakome od nas je potreban prostor u kojem se oseća prihvaćeno i sigurno - prostor koji nam daje snagu u susretu sa životnim problemima i izazovima. Kroz fotografije i prateću priču, podeli s nama kako izgleda tvoj siguran prostor za mentalno zdravlje. Da li su to bliski odnosi ili je opet u pitanju određen fizički prostor? Kakav doživljaj on pruža? Šta ti najviše pomaže da se osećaš sigurno (ljudi, fizički prostor, umetnost, aktivnost)? U čemu je tvoj osećaj sigurnosti? Kada se osećaš sigurno?

Pronađite inspiraciju u sledećim izrazima i pošaljite nam vašu foto-priču: siguran prostor, ljudi/porodica/profesionalna podrška/zajednica kao izvor sigurnosti, doživljaj sigurnosti, poverljiv razgovor kao izvor sigurnosti, brižnost kao izvor sigurnosti…


safe_space_sucks

Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva sve zainteresovane (uzrasta od 15 godina i više) da učestvuju u NAGRADNOM KONKURSU za foto-priču na temu "MOJ SIGURAN PROSTOR - PRIČA U SLIKAMA".

Konkurs je deo 6. Festivala mentalnog zdravlja koji se ove godine održava od 10. do 20. oktobra pod sloganom “Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje”.

Pošaljite nam: 1-3 fotografije + kratak opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije i prikažite nam šta za vas predstavlja SIGURAN PROSTOR.

Napomena: jedna foto-priča treba da sadrži jedan tekst i od jedne do tri fotografije. Jedan autor može da pošalje do dve foto-priče. Potrebno je da fotografije i tekst budu autorski.

Ukoliko su na fotografijama prikazani drugi ljudi i deca, potrebno je da budu saglasni da foto-priče budu objavljene (ukoliko je reč o maloletnoj deci, potrebno je da i roditelji/staratelji deteta budu informisani i saglasni).

Odabrane foto-priče će biti objavljene na Facebook i Instragram stranici kampanje (Festival mentalnog zdravlja), a organizovaćemo i izložbu foto-priča koje uđu u uži izbor u okviru manifestacije „Festival mentalnog zdravlja” koja će se održati u oktobru.

Tu su i zanimljive nagrade:

  1. mesto: poklon kartica za knjižaru – 7.000 din.
  2. mesto: poklon kartica za knjižaru – 5.000 din.
  3. mesto: poklon kartica za knjižaru – 3.000 din.

Svaka prijava treba da sadrži:

  • osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu),
  • jednu do dve foto-priče: svaka foto-priča se sastoji iz jedne do tri fotografije i jednog teksta koji ih prati (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

 

Fotografije treba da budu u JPG formatu, minimalne veličine 30x20cm, po široj strani 3600px i 300dpi ili izvedenog formata, tekst u word dokumentu.

Prijava i dodatne informacije na: fotoprica.izjzv@gmail.com

Konkurs traje do 5. oktobra 2021. godine.

Konkurs je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru projekta "Svi zajedno za bolje mentalno zdravlje u Novom Sadu u 2021. godini".

 

 

 

«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju