NovostiIZVEŠTAJ O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI COVID 19 U AP VOJVODINI 23.05.2021. GODINE

23.05.2021

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa trendom opadanja broja obolelih i tendencijom prelaska u nepovoljnu.

U ovom trenutku na teritoriji 26 opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna. Epidemiološka situacija se ocenjuje kao nepovoljna na teritoriji 12 opština  (Novi Bečej, Temerin, Bač, Sremski Karlovci, Kovačica, Vršac,  Bačka Topola,  Opovo, Kula, Alibunar, Plandište, Stara Pazova), a na teritoriji 7 opština (Novi Kneževac,, Odžaci, Bački Petrovac, Apatin, Irig, Pećinci i Beočin) kao nesigurna.

 

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 68 nova slučaja. U strukturi novih slučajeva 53 (77,9%) je dokazano brzim antigenskim testom. Najveći broj novoobolelih je registrovan u Novom Sadu, 12, među kojima, takođe dominiraju pacijenti potvrđeni brzim antigenskim testom.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 30 do 50 godina.

 

Institut smatra da u narednom periodu treba posvetiti pažnju poštovanju predloženih opštih mera zaštite na svakom mestu i posebno potrebi vakcinacije što većeg broja ljudi.

 

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 3.013. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 558. I u ostalim opštinama trenutno je manje od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

 

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

 

Institut poziva građane da se vakcinišu u narednom periodu.

 

Institut za javno zdravlje Vojvodine moli građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju