NovostiNAGRADNI KONKURS ZA FOTO-PRIČU TEMA: INSPIRACIJA

07.09.2022

Opis teme:  Inspiracija je važna za našu kreativnost, za stvaranje i izražavanje novih ideja ili rešenja, a može nas motivisati i dati nam snagu za prevazilaženje različitih životnih izazova. Šta ili ko za vas predstavlja inspiraciju? Šta vas inspiriše na stvaranje nečeg novog ili podstiče na pokretanje promena u tvojoj okolini? Kako inspirisati druge i zajednicu?

Kroz fotografije i prateću priču podelite sa nama šta vas inspiriše!


Institut za javno zdravlje Vojvodine poziva sve zainteresovane uzrasta 15 godina i više da učestvuju u NAGRADNOM KONKURSU za foto-priču na temu "INSPIRACIJA - PRIČA U SLIKAMA".

Konkurs je deo 7. Festivala mentalnog zdravlja koji se ove godine održava od 10. do 20. oktobra u Novom Sadu. Ovogodišnja tema festivala je “Mentalno zdravlje i kultura”, a naglasak je na uticaju različitih aspekata kulture na mentalno zdravlje i blagostanje.

Pošaljite nam: 1-3 fotografije + kratak opis fotografija (do 200 reči) u formi proze ili poezije i prikažite nam vašu inspiraciju!

Napomena: jedna foto-priča treba da sadrži jedan tekst i od jedne do tri fotografije. Jedan autor/autorka može da pošalje do dve foto-priče. Potrebno je da fotografije i tekst budu autorski.

Ukoliko su na fotografijama prikazani drugi ljudi i deca, potrebno je da budu saglasni da foto-priče budu objavljene (ukoliko je reč o maloletnoj deci, potrebno je da i roditelji/staratelji deteta budu informisani i saglasni).

Odabrane foto-priče će biti objavljene na Facebook i Instragram stranici kampanje (Festival mentalnog zdravlja), a organizovaćemo i izložbu foto-priča koje uđu u uži izbor u okviru manifestacije „Festival mentalnog zdravlja” koja će se održati u oktobru.

Tu su i zanimljive nagrade:

  1. mesto: poklon kartica za knjižaru – 7.000 din.

  2. mesto: poklon kartica za knjižaru – 5.000 din.

  3. mesto: poklon kartica za knjižaru – 3.000 din.

Svaka prijava treba da sadrži:

  • osnovne podatke (ime i prezime, kontakt telefon i e-mail adresu),

  • jednu do dve foto-priče: svaka foto-priča se sastoji iz jedne do tri fotografije i jednog teksta koji ih prati (do 200 reči) u formi proze ili poezije.

Fotografije treba da budu u JPG formatu, minimalne veličine 30x20cm, po široj strani 3600px i 300dpi ili izvedenog formata, tekst u word dokumentu.

Prijava i dodatne informacije na: fotoprica.izjzv@gmail.com

Konkurs traje do 5. oktobra 2022. godine.

Konkurs je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru projekta "Svi zajedno za bolje mentalno zdravlje u Novom Sadu u 2022. godini".

Više o manifestaciji:

Festival mentalnog zdravlja održava se od 2016. godine u Novom Sadu i okolini i uključuje saradnju Instituta za javno zdravlje Vojvodine i ustanova i organizacija koje se bave unapređenjem i zaštitom mentalnog zdravlja. Tom prilikom se pokreću važne društvene teme, preispituje se položaj mentalnog zdravlja u društvu, a našim sugrađanima svih generacija nude se brojni besplatni psihološki i kreativni sadržaji.

 

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju