Kampanje„CEO ŽIVOT U POKRETU“- 10. MAJ, MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI

09.05.2018

Obaveštavamo Vas da se 10. maja obeležava Međunarodni dan fizičke aktivnosti. Ovaj dan se obeležava pod sloganom „Ceo život u pokretu“ kao deo svetske „Inicijative kretanja za zdravlje“, koja promoviše fizičku aktivnost i zdrav način života tokom cele godine i odnosi se na umerenu fizičku aktivnost bez obzira na sadržaje, mesto i vreme izvođenja. Ciljna grupa je celokupna populacija uvažavajući sve različitosti u smislu uzrasta, pola, zdravstvenog stanja, verske, rasne, socijalne, ekonomske i etničke pripadnosti.

                                                 

Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa Penjačkim klubom „Adrenalin“, Nacionalnim parkom Fruška gora i Domom zdravlja „Novi Sad“, a povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti (10. maj) i Svetskog dana porodice (15. maj), organizuje niz aktivnosti u subotu 12. maja i nedelju 13. maja, 2018. godine. Aktivnosti se organizuju u cilju promocije fizički aktivnih životnih stilova koji su dostupni svima, a imaju i funkciju okupljanja kako porodice tako i cele zajednice.

 

Program aktivnosti za subotu 12. maj:

 

- Predavanje "Pokreni se za zdravlje - fizička aktivnost kao životni stil" u prostorijama Penjačkog kluba „Adrenalin“ (Sutjeska 2, SPENS) sa početkom u 17:00 časova, na kome će se organizatori i partneri baviti sledećim pitanjima: Na koje sve načine možemo da budemo fizički aktivni? Kako da to budu aktivnosti koje okupljaju celu porodicu? Zašto je Fruška gora važna za nas i mi za nju?
- Prezentacija sportskog penjanja biće organizovana od 18 do 20 časova, kada će svi prijavljeni učesnici moći da se okušaju u sportskom penjanju neke od zadatih staza. Zbog ograničenog mesta, na prezentaciji penjanja će moći da učestvuju samo osobe koje su se do 11. maja prijavile putem e-mail-a kluba: office@adrenalin.org.rs.

 

Program aktivnosti za nedelju, 13. maj:

- Šetnja za sve generacije na Fruškoj gori: Penjački klub „Adrenalin“ će voditi šetnju za sve zainteresovane sa početkom na okretnici autobusa 74, na Popovici, u 11.15 časova. Autobus 74 polazi sa glavne železničke stanice u 10.40h. Ruta šetnje je Popovica - Popovičko jezero - vidikovac Čukala - Perina pećina - Orlovo bojište - Popovica, ukupne dužine oko 6 km. Šetnja je prilagođena za sve uzraste i nivoe fizičke spreme.

Učešće je besplatno, a potrebno je sa sobom poneti osveženje i užinu. Povratak za Novi Sad je planiran u 15.55 časova, sa okretnice autobusa 74 na Popovici.

Šetnja je prilagođena svim uzrastima te pozivamo javnost da nam se pridruži sa svojim porodicama i prijateljima kako bismo zajedno obeležili Međunarodni dan fizičke aktivnosti i Svetski dan porodice.

Dobrodošli!10. maj, Međunarodni dan fizičke aktivnosti

Zablude o fizičkoj aktivnosti

Prilog za edukatore

Kreativne radionice za rad sa decom na temu fizičke aktivnosti

Poster fizička aktivnost

«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju