Novosti„MOJ DOPRINOS ZDRAVLJU ZAJEDNICE“
NAGRADNI KONKURS ZA EDUKATORE IZ OBLASTI ZDRAVSTVENOG-VASPITANJA

22.11.2019

UKRATKO!

Nagradni konkurs za sve one koji doprinose zdravlju i blagostanju zajednice u Novom Sadu! Potrebno je da pošaljete sažetak i nekoliko fotografija (3-7) rada na unapređenju zdravlja vaše ciljne grupe kako biste učestvovali u našem konkursu sa veoma lepim nagradama (poklon vaučeri za putovanja)!KONTEKST  KONKURSA

Institut za javno zdravlje Vojvodine raspisao je nagradni konkurs za edukatore iz oblasti zdravstvenog vaspitanja pod nazivom „Moj doprinos zdravlju zajednice“ Konkurs podrazumeva da se kroz sažetak pokaže način na koji edukatori u Novom Sadu doprinose zdravlju različitih ciljnih grupa. Ideja konkursa je da se edukatori motivišu, ali i da se prikaže i valorizuje rad svih onih koji rade na unapređenju zdravlja, zdravstvene pismenosti, znanja i veština za zdravlje različitih populacionih grupa (deca, mladi, stari, žene, roditelji, osobe sa invaliditetom, različite marginalizovane grupe, itd.). Pored sažetka sa opisom zdravstveno-vaspitnog rada, potrebno  je poslati i nekoliko fotografija koje ilustruju taj rad. Po isteku konkursa sledi svečana dodela nagrada.

Konkurs je raspisan u okviru projekta „Novi Sad – zdrav grad“ koji Institut sprovodi pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada. 

KOME JE NAMENJEN?

Vodite edukativne i/ili kreativne radionice sa decom, mladima, starima, osobama sa invaliditetom ili različitim drugim grupama? Učite ih pravilnoj ishrani, ekološkim principima, zdravim životnim veštinama, emocionalnim veštinama, dobroj komunikaciji i svemu onom što je potrebno kako bi unapredili svoje zdravlje ili životnu sredinu? Podstičete ih da budu fizički aktivni? Vodite ih u prirodu? Učite ih da čuvaju životnu sredinu? Odlazite u muzeje i podstičete ih da se izražavaju likovno i kroz priču o umetničkim delima? Na neki Vaš, inovativan način unapređujete zdravlje zajednice? Sve to radite u Gradu Novom Sadu? Ovo je pravi konkurs za vas!

POSTOJE 2 KATEGORIJE KONKURSA!

  1. kategorija „Slobodni stil

Ne postoje posebni uslovi, radite na vama svojstven način sa metodama i sredstvima rada po izboru.

  1. KategorijaPrimena edukativnih sredstava koje je izradio Institut za javno zdravlje Vojvodine

U vašem zdravstveno-vaspitnom radu koristili ste neko od edukativnih sredstva koje je izradio Institut za javno zdravlje Vojvodine (na primer edukativni kalendari za decu, radni listovi o pravilnoj ishrani, zdravlju zuba, emocijama; sredstvo „Moje telo“; kurikulumi radionica u okviru priručnika Vaspitanje za zdravlje i drugo). Naša edukativna sredstva se mogu besplatno preuzeti na internet prezentaciji Instituta www.izjzv.org.rs u odeljku „Dokumenta“, pa „Edukativna sredstva“.

 

PRIJAVA RADOVA

Potrebno je da prijavljeni radovi sadrže :

  1. tekstualni opis zdravstveno-vaspitnog rada u elektronskoj formi koji obuhvata sledeće elemente: opis problema i ciljeve rada, naziv upotrebljenog zdravstveno-vaspitnog sredstva (samo za 2. kategoriju konkursa), metod i rezultate rada, zaključke i implikacije za unapređenje zdravstveno vaspitnog sredstva i rada;
  2. od tri do sedam fotografija (ili video) koji ilustruju zdravstveno-vaspitni rad.

Radove sa osnovnim podacima o autorima (ime i prezime edukatora, zanimanje, ustanova/organizacija, kontakt telefon, adresa elektronske pošte) i fotografije potrebno je poslati u elektronskoj formi na sledeću adresu: novisad.zdravgrad@izjzv.org.rs uz napomenu „Za konkurs Moj doprinos zdravlju zajednice“.

ROK: Konkurs je otvoren do 12. decembra 2019. godine.

NAGRADE: Poklon vaučeri za putovanja.

KRITERIJUMI OCENJIVANJA: efekti zdravstveno-vaspitnog rada, jasnoća postavljenih ciljeva, originalnost u izvođenju, efektivnost i kompleksnost kreativnog prikaza.

Za više informacija pišite nam na: novisad.zdravgrad@izjzv.org.rs ili nas pozovite na 021/4897-941.

«

Aktuelnosti/Novosti

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju