Projekti i programi“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka”

27.12.2022

“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka” je programski zadatak  u okviru Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja AP Vojvodine za 2022. godinu, koji sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvoPokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine, a u saradnji sa zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.   


Ovaj programski zadatak je prvi put predstavljen 2020. godine. Uz slogan „Podrška od samog početka“, programski zadatak ima za cilj da osnaži porodicu od momenta formiranja partnerskog odnosa i odluke o zajedničkom životu, preko momenta planiranja roditeljstva i životnih događaja i izazova koji mogu da prate taj period, te nastavlja da prati teme koje se tiču roditeljstva i razvojnih zadataka dece predškolskog i školskog uzrasta.

Ove godine, u okviru programskog zadatka, bavili smo se sledećim temama: podrška porodici koja se suočava sa poteškoćama sa začećem (neplodnost); rođenje deteta sa invaliditetom, smetnjama/poteškoćama u razvoju ili većim zdravstvenim problemom (kako biti roditelj za podršku detetu i kako samopodržati sebe, ili tražiti psihološku pomoć); kao i podrška porodici dece predškolskog i školskog uzrasta.

Pozivamo vas da pročitate naše psihološke tekstove koji se nalaze na posebnom sajtu programskog zadatka i pronađete brojne savete iz oblasti roditeljstva.

 

Više o ovogodišnjim temama možete pročitati u brošurama koje smo pripremili u saradnji sa stručnjacima:

 

 

Brošure koje smo pripremili u toku 2020. i 2021. godine možete preuzeti klikom na sledeće naslove:

Za sve informacije o programskom zadatku pozivamo vas da pratite naš Fejsbuk  i Instagram profil.

 

«

Aktuelnosti/Projekti i programi

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju