Projekti i programi“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice-Podrška od samog početka”

28.12.2023
“Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka” je programski zadatak  u okviru Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja AP Vojvodine za 2023. godinu, koji sprovodi Institut za javno zdravlje Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo AP Vojvodine, a u saradnji sa zavodima za javno zdravlje u Vojvodini.

»

OBELEŽENO 11 GODINA ČLANSTVA GRADA NOVOG SADA U EVROPSKOJ MREŽI ZDRAVIH GRADOVA SVETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE

21.12.2023
Ove godine, Grad Novi Sad obeležava jedanaest godina članstva u Evropskoj mreži zdravih gradova Svetske zdravstvene organizacije. Radi se o globalnom pokretu koji, od 1988. godine, aktivno angažuje lokalne samouprave uključujući ih u proces unapređenja zdravlja stanovništva, kroz ispunjavanje zadatih uslova.

»

DODELJENE NAGRADE ZA ETIČKO IZVEŠTAVANJE MEDIJA O MENTALNOM ZDRAVLJU

06.11.2023

Institut za javno zdravlje Vojvodine i OPENS dodelili su nagrade za etičko izveštavanje medija o mentalnom zdravlju u petak, 20. oktobra, u OPENS-u u Novom Sadu.

»

Nagradni konkurs za foto priču „Humanost- jezik koji razumemo“

13.10.2023

Nagradni konkurs za foto priču „Humanost- jezik koji razumemo“ raspisao je Institut za javno zdravlje Vojvodine, od 13. septembra do 1. oktobra 2023. godine, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru aktivnosti u cilju unapređenja mentalnog zdravlja.

»

Nagradni konkurs za etičko izveštavanje medija o mentalnom zdravlju

13.09.2023

U sklopu 8. Festivala mentalnog zdravlja, Institut za javno zdravlje Vojvodine i OPENS pozivaju novinare i novinarke iz cele Srbije da učestvuju u nagradnom konkursu za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju.

»

REZULTATI PROJEKTA „ZAJEDNO ZA JAVNO ZDRAVLJE“ 2022

01.02.2023

Institut za javno zdravlje Vojvodine je u toku 2022. godine realizovao projekat „Zajedno za javno zdravlje“ po 4. put, podržan sredstvima Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, koji ima za cilj osavremenjavanje kanala komunikacije u zdravstvenom vaspitanju za stanovništvo, putem kreiranja novih 5 epizoda video podkasta, povećanja pristupačnosti zdravstveno-vaspitnih sredstava u izdanju Instituta za javno zdravlje Vojvodine u elektronskoj formi i unapređenja sadržaja društvenih mreža Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

»

Rezultat Projekta "Mapiranje rizika od zaraznih bolesti koje prenose komarci na teritoriji Grada Novog Sada" na osnovu Ugovora sa Gradskom upravom za zdravstvo Grada Novog Sada, broj XII-51-44-9/2022.

31.01.2023
Osim što su napasnici, odnosno molestanti, koji narušavaju kvalitet života, komarci su vektori, odnosno prenosnici mnogih zaraznih bolesti ljudi i životinja, te stoga imaju ogroman javnozdravstveni značaj. Neke od najznačajnijih bolesti koje prenose su: malarija, žuta groznica, groznica Zapadnog Nila, denga, zika groznica, čikungunja, japanski encefalitis, groznica doline Rift, filarijaza. Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije, od ovih bolesti svake godine u svetu umre preko 700 hiljada ljudi, što ukazuje na to da zaraženi komarci prouzrokuju više smrtnih slučajeva od bilo koje druge životinje na planeti Zemlji.

»

Unapređenje zdravstvene pismenosti populacije – Znanjem do zdravih izbora u 2022. godini

25.01.2023
“Unapređenje zdravstvene pismenosti populacije – Znanjem do zdravih izbora” je programski zadatak u okviru Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja AP Vojvodine za 2022. godinu

»

„Mala škola pravilne ishrane i ispitivanja stanja ishranjenosti i rizika po zdravlje školske dece X faza”

05.01.2023

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

povodom realizacije projektnih aktivnosti „Male škole pravilne ishrane i ispitivanja stanja ishranjenosti i rizika po zdravlje školske dece X faza

u 2022. godini

»

Aktuelnosti/Projekti i programi

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju