Projekti i programi„Mala škola pravilne ishrane i ispitivanja stanja ishranjenosti i rizika po zdravlje školske dece X faza”

05.01.2023


CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA

Odsek za školsku higijenu


SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

povodom realizacije projektnih aktivnosti „Male škole pravilne ishrane i ispitivanja stanja ishranjenosti i rizika po zdravlje školske dece X faza

u 2022. godini

 

Tokom 2022. godine Odsek za školsku higijenu, Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, uz sufinansiranje Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, realizovao je planirane projektne aktivnosti projekta „Mala škola pravilne ishrane i ispitivanje stanja ishranjenosti i rizika za zdravlje školske dece – X faza“.

Aktivnosti su sprovedene u vidu dve podaktivnosti:

- u jednoj, od ranije uključenoj, osnovnoj školi, su sprovedena kontrolna antropometrijska merenja i merenja krvnog pritiska učenika, koji su dobili saglasnost za merenje od roditelja u trećoj fazi projekta. Deci je podeljeno sezonsko voće, sportske lopte i promotivna sredstva - leci sa predlozima za školsku užinu,

- u tri, novoizabrane osnovne škole sprovedene su edukacije učenika prvih razreda uz anketiranja učenika o principima pravilne ishrane i podeljene sportske lopte, sezonsko voće i promotivna sredstva - leci sa predlozima za školsku užinu.

 

 

«

Aktuelnosti/Projekti i programi

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju