Kampanje26. juni 2022. – Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

24.06.2022

Rezolucijom 42/112, Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1987. godine proglasila 26. jun Međunarodnim danom protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama. Obeležavanje ovog dana je izraz odlučnosti da se ojača delovanje i saradnja u aktivnostima usmerenim na suzbijanje zloupotrebe i trgovine drogama. Ovaj dan obeležava se širom sveta u cilju mobilisanja pojedinaca i zajednice za podizanje svesti o posledicama upotrebe droga po društvo i za aktivan odnos u suzbijanju problema zloupotrebe droga. Podršku u obeležavanju ove kampanje pružaju brojni pojedinci, organizacije i institucije širom sveta.

»

14. JUN – SVETSKI DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI 2022: „Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridružite se naporima i spasite živote“

14.06.2022

Slogan Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 2022. godine skreće pažnju na ulogu koju dobrovoljno davalaštvo krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica. Neizmerna zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi za njihov plemeniti čin davalaštva, predstavlja noseću ideju obeležavanja ovog datuma.

»

2. jun - Svetski dan borbe protiv poremećaja u ishrani 2022. godine

02.06.2022

Ove godine u centar pažnje se stavljaju oni koji brinu o osobama obolelim od  poremećaja u ishrani. Roditelji, bake i dede, braća i sestre, partneri/supružnici, drugi članovi porodice i prijatelji.

»

5. jun Svetski dan zaštite životne sredine

02.06.2022
    Svetski dan zaštite životne sredine  je međunarodni dan zaštite životne sredine. Predvođen Programom Ujedinjenih nacija za životnu sredinu  (UNEP – United Nation Environment Programme ) ovaj dan se obeležava svake godine od 1973. godine.

»

Jun, Nacionalni mesec mentalnog zdravlja

01.06.2022

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na inicijativu Republičke stručne komisije za mentalno zdravlje donelo je odluku da mesec jun proglasi Nacionalnim mesecom mentalnog zdravlja u Republici Srbiji.

»

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju