KampanjeInstitut za javno zdravlje Vojvodine organizuje tribinu pod nazivom „Podrška roditeljima dece starijeg osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta“

15.12.2023

Na tribini ćemo pokušati da odgovorimo na najznačajnija pitanja koja roditelji postavljaju kada im je dete u ovom razvojnom periodu:

  • Na koji način da razgovaramo sa decom o promenama koje im se dešavaju u pubertetu?
  • Koliko je bitna uloga roditelja za izgradnju pozitivne slike tela kod adolescenata?
  • Kako da podstaknemo izgradnju samopozdanja kod dece i mladih?
  • Kako roditelji da na pravi način budu podrška svom srednjoškolcu?
  • Koji su izazovi po mentalno zdravlje kod srednjoškolaca i kako da roditelji to prepoznaju i reaguju?
  •  

O ovim temama razgovaraćemo sa psihološkinjama:

Dr Dušanom Šakan, docentkinjom na Fakultetu za pravne i poslovne studije “dr Lazar Vrkatić” i saradnicom u Motiva psihološkom centru.  Uža oblast istraživačkog i praktičnog rada su motivacija za učenje u adolescentnom periodu.

Dr Jovanom Trbojević Jocić, docentkinjom na Studijskom programu Psihologija, Univerziteta u Kragujevcu, uža oblast razvojna psihologija i psihologija sporta. Psihološkinja-psihoterapeut u Centru za edukaciju i razvoj „Glavologija” Novi Sad sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa adolescentima i pitanjima identiteta, mentalnog zdravlja, motivacije I anksioznosti.

 

Tribina se održava u četvrtak, 21. decembra 2023. godine, u 18 časova u Zenit Books-u (Njegoševa 24).

 

Tribina je deo aktivnosti programskog zadatka Posebnog programa iz oblasti javnog zdravlja za teritoriju APV za 2023. godinu: „Unapređenje mentalnog zdravlja porodice - Podrška od samog početka“.

 

«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju