Kampanje14. novembra 2022. godine od 10h svečana dodela nagrada autorima za najuspešnije likovne i literarne radove pristigle na konkurs

14.11.2022

Svečana priredba sa dodelom nagrada održaće se 14. novembra 2022. godine sa početkom u 10h u Pozorišnoj sali Novosadskog dečijeg kulturnog centra (NSDKC).

 

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" i mreža Instituta/Zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji raspisali su likovni i literarni konkurs povodom nacionalnih kampanja "Oktobar mesec pravilne ishrane",  "Nedelja podrške dojenju" i "Nedelja zdravlja usta i zuba" na teme "Pravilna ishrana = zdravlje", "Podrži dojenje! Majčino mleko najbolja hrana" i Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom". 

 

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola sa ciljem da se podstakne zdravstvenovaspitni rad na teme pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

 

Najbolji likovni i literarni radovi dece i učenika sa teritorije Grada Novog Sada po oceni stručnog žirija biće izloženi u Novosadskom dečijem kulturnom centru (NSDKC) u periodu od 10. do 16. novembra 2022. godine. 

 

Pod pokroviteljstvom Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, a u okviru projekata "Oktobar mesec pravilne ishrane 2022. godine" i "Nedelja podrške dojenju u 2022. godini" za najbolje autore likovnih i literarnih radova obezbeđene su nagrade.

Najbolji (nagrađeni) radovi nakon izložbe biće poslati na Republički konkurs u Beograd u Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".«

Aktuelnosti/Kampanje

Pretraga


Arhiva


Podelite informaciju